Spread the love

Wat als mijn huid lijkt te “schilferen” na microdermabrasie?

A: Dit is normaal na een echte microdermabrasie behandeling, bij een arts of thuis. Het “schilferen” is eigenlijk het oppervlakkig afschilferen van de oude huid. Uw huid is nu aan het verjongen, met nieuwe, jonger uitziende huid die groeit en de dode huid vervangt. De “schilfering” verdwijnt binnen een dag of zo. Dus wat te doen tegen rimpels? Doe een microdermabrasie behandeling!

Kan ik thuis microdermabrasie op andere delen van het lichaam gebruiken?

Zeker! Thuis microdermabrasie werkt geweldig op ruwe ellebogen, voeten en zelfs verkleuringen en ouderdomsvlekken op de handen! Bovendien kan thuismicrodermabrasie worden gebruikt op striae om deze te helpen verminderen.

Hoe gebruik ik een thuismicrodermabrasie systeem?

A: Geef uzelf ongeveer één keer per twee weken een microdermabrasiebehandeling om de huid zachtjes te polijsten. Gebruik het sponsje met lichte tot matige druk gedurende één tot drie minuten — niet te veel gebruiken! Zo eenvoudig is het! Daarna wordt een maandelijkse onderhoudsbehandeling aanbevolen om een zachte, fris uitziende huid te behouden. U zult het geweldig vinden hoe jong uw huid eruit ziet.

Welke resultaten kan ik verwachten?

A: Al na de eerste behandeling ziet u een zichtbare verbetering van het uiterlijk van uw huid, maar de beste resultaten krijgt u na een serie van zes behandelingen.

Acne littekens en grove poriën zullen er veel minder uitzien. Ouderdomsvlekken, verkleuringen en fijne lijntjes zullen minder opvallend zijn. Natuurlijk, kunnen de diep ingepitte of met littekens bedekte gebieden en de donkerder gepigmenteerde gebieden verscheidene behandelingen vereisen, en microdermabrasion is geen “wondermiddel” voor ernstig beschadigde huid. Van microdermabrasie kan niet worden verwacht dat het tatoeages verwijdert.

Kan ik nog steeds Retin-A®, Renova® en alfahydroxyzuren gebruiken?

A: Ja. Maar met thuismicrodermabrasie zijn deze producten niet meer nodig – waarom zou je agressieve chemicaliën op je huid gebruiken als je in plaats daarvan veilige, effectieve thuismicrodermabrasie kunt gebruiken!

Hoeveel druk moet ik gebruiken?

A: Gebruik nooit te veel druk. Gebruik zachte, ronddraaiende bewegingen over het hele gezicht. Als je een gevoelige huid hebt, test thuismicrodermabrasie dan eerst een minuutje uit op de onderkant van je onderarm. Als u last heeft van overmatige roodheid en irritatie, gebruik dan lichtere druk. Naarmate uw huid zich aanpast, kunt u de druk en de tijd geleidelijk opvoeren, tot drie minuten, of vijf minuten voor een hardere huid.

Mijn huid brandt of tintelt – is dat goed?

A: Ja. Zoals bij elke echte microdermabrasie behandeling, kunt u roodheid, tintelingen of een branderig gevoel ervaren, vergelijkbaar met een lichte zonnebrand. Dit betekent dat uw microdermabrasie behandeling aan het werk is! Dit trekt na een paar uur weg. Breng zo vaak als nodig een verzachtende gel aan. Bij een meer gevoelige huid kan het iets langer duren. Als uw huid extreem gevoelig is, kunt u vóór uw microdermabrasiebehandeling thuis een hydraterend serum gebruiken om irritatie te verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.