Spread the love

Zachte PVC vloertegels zijn zeer veelzijdig en vormen een uitstekende slijtvaste vloer in elke ruimte. Sommige soorten worden met tegellijm op de vloer geplakt, terwijl andere een zelfklevende rug hebben (zodat u alleen het papier hoeft af te trekken dat de tegels bedekt). Tegels die vooraf met lijm zijn bedekt, zijn over het algemeen sneller te leggen en geven ook geen rommel. Ze zijn licht om mee te werken en als u een fout maakt, ruïneert u slechts één tegel in plaats van een heel (duur) vel PVC. Maar wat is de beste pvc vloer? En hoe kun je deze het beste aanleggen of aanschaffen? 

Wat moet u in huis halen?

Wanneer u de oppervlakte van uw kamer berekent, vergeet dan niet om een eventuele nis of erker apart op te meten en bij het totaal op te tellen. Houd er rekening mee dat de grootte en het aantal tegels in elke verpakking kan verschillen bij de aanschaf van vloeren pvc

Wij raden u ook aan al uw tegels tegelijkertijd te kopen. Het is verstandig om te controleren of de partij- en artikelnummers op elke verpakking hetzelfde zijn, aangezien er kleine kleurverschillen tussen de partijen kunnen zijn. Nu stapel de tegels bij thuiskomst 24 uur in de kamer waar u ze gaat leggen, zodat ze aan elkaar kunnen wennen.

Voorbereiding van de bestaande vloer

Uw bestaande vloer moet goed, droog en vlak zijn. Als u nieuwe tegels over oude tegels wilt leggen, moeten deze stevig vastzitten – anders verwijdert u ze. Als u een houten vloer hebt, schroeft u alle losse planken vast en legt u er vervolgens hardboard of multiplex overheen

Probeer echter geen tegels rechtstreeks op de planken te leggen, omdat de planken dan kunnen doorschijnen en voortijdige slijtage kunnen veroorzaken. Als u hardboard legt, doe dat dan met de gladde kant naar boven en zet het vast met 25 mm ringnagels.

Als uw hout met houtverduurzamingsmiddel is behandeld, is het niet geschikt als ondervloer, zelfs niet als er een laag overheen ligt – u moet het dus vervangen.

U moet er ook op letten dat er geen spijkerkoppen uitsteken en dat u poreuze oppervlakken zoals cement, multiplex, hardboard of spaanplaat met een geschikte primer afdicht.

Hoe tegels te plaatsen

Laat u niet verleiden om de tegels langs één wand te leggen en dan de hele kamer rond te werken – de wand is misschien niet recht en de kamer zal waarschijnlijk niet recht zijn. Het is beter om het middelpunt van de kamer te vinden en van daaruit in elke richting naar de muur toe te werken. U krijgt dan een symmetrisch ontwerp, zonder lelijke smalle openingen bij de plint.

Toptip: moeilijk gevormde kamers betegelen

Als de afmetingen van uw kamer niet regelmatig zijn, moet u de krijtlijnen op een andere plaats trekken. Centreer de eerste lijn op een sterk centraal punt, zoals een open haard of openslaande deuren. De kamer zal nog steeds in secties worden verdeeld, maar deze zullen van elkaar verschillen.

Nu stap 1

Meet eerst één wand op, bepaal het midden en markeer dit op de vloer. Doe vervolgens hetzelfde met de tegenoverliggende wand. Vraag iemand om u te helpen een krijtlijn tussen de twee markeringen te spannen en een lijn over de vloer te trekken. Bepaal en markeer het middelpunt van deze lijn. Bind vervolgens een touwtje van ongeveer 1 m aan een potlood en vraag uw helper om het uiteinde van het touwtje stevig op het midden van de lijn te houden, het strak te trekken en aan weerszijden een boog op de lijn te tekenen.

Nu stap 2

Laat uw helper nu het uiteinde van het touwtje vasthouden op het punt waar de ene boog de lijn ontmoet. Met het touw strak getrokken, tekent u bogen in een hoek van ongeveer 45 graden aan weerszijden van de middellijn. Als u dit vanaf de andere kant doet, moeten de bogen elkaar overlappen.

Nu stap 3

Trek een krijtlijn tussen deze overlappende bogen en trek een lijn over de vloer. U hebt nu twee lijnen die elkaar in een perfecte rechte hoek in het midden van de kamer snijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.